Eskişehir Çatı Onarım İzolasyon Tadilat Yapan Firmalar 2023 Fiyatları

Çatı onarım izolasyon tadilat planlarken belirlenmesi gereken ilk şey, tipidir. Bu durumda, elbette, yalnızca kendi estetik tercihlerinize güvenebilirsiniz. SMY Tasarım sizin için burada…

Kiremit Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Kiremitli çatılar onlarca yıldır kullanılmaktadır. Başlangıçta, yalnızca zengin insanlar bu malzemeyi karşılayabilirdi, ancak üretimin gelişmesiyle birlikte genel nüfus çatıyı kullanmaya başladı. Bugün, kiremit güvenilir ve ucuz bir malzemedir. Böyle bir çatıya sahip evler oldukça estetik ve profesyonel görünüyor, doğal olarak, saygı uyandırıyor. Bu koşullar altında, kiremitli bir çatının nasıl onarılacağını bilmek önemlidir.

Döşemek kolay değildir. Tüm işler çok zaman ve çaba gerektirir. Bu nedenle tüm montaj işlerini kendiniz yapmak yerine, uzmanlara emanet etmeniz daha mantıklı olacaktır. Her çatının bireysel bir yaklaşım gerektirdiğini unutmayın.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Kiremitli bir çatının kurulum aşamaları:

  • Döşemenin montajı;
  • Sandık ile montaj çalışmaları ve havalandırma kanallarının montajı;
  • çatıya seramik karo döşenmesi ;
  • Alt sıradaki karoların kendinden kılavuzlu vidalar veya galvanizli çivilerle sabitlenmesi;

Kiremit pasajların ve kıvrımların yakınında sabitlenmesi. Geniş bir eğim açısının varlığında, karo tüm yüzeye yapıştırılır. En küçük eğim açısında, karo kalıntıları standarda göre döşenir;

Sabitleme çatı elemanları: ısı yalıtım katmanları, havalandırma, kar korumaları, mahya kiremitleri vb.

  • Kiremitli çatının özelliği, çok yönlülüğüdür. Başka bir deyişle, her türlü bina için kullanılabilir: ahşap, tuğla ve hatta taş. Fayans, yeni binaların yapımında ve harap evlerin yeniden inşasında kullanılmaktadır.
  • Kiremitli çatı, mimari fikirleri manevra yapmanızı sağlar. Malzeme aynı zamanda geleneksel üçgen çatılar ve karmaşık şekil ve yapıların çatıları için uygulama bulmuştur (en sık yumuşak kiremitler kullanılır).

Kiremitli çatı – yüksek işlevselliğe sahiptir ve rahat kurulum ile karakterizedir. Bu, yüksek kurulum hızının yanı sıra hasarlı elemanların anında değiştirilmesini sağlar. Kiremitli çatı, çatının en erişilemeyen alanlarında kullanılabildiği için parça bir malzemedir. Örneğin, boru geçişlerinde, çatı pencerelerinde. Düzgün bir şekilde kurulduğunda, kiremit çatılı bir ev, kuvvetli rüzgarlar veya yağış gibi çeşitli yüklere dayanacaktır.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Düz Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Düz çatılar popüler ve pratik bir tasarımdır. Eğimli çatılar kadar göz kamaştırıcı değildirler ve peyzaj veya çatı terasları kadar pratik kullanım sunarlar. Ancak, yeterince izole etmek ve mühürlemek kolay değildir. Bu geçmişte de bir sorun olmuştur, bu nedenle onarımlar genellikle gereklidir. Düz çatılar, hafif eğimli olmaları gerekse bile suyu depolamak için önceden belirlenmiştir. Ancak, akış çatı akışı ile karşılaştırılamaz. Bu nedenle doğru baskı son derece önemlidir. Ayrıca güneş radyasyonu da çok doğrudandır, bu nedenle ısı yalıtımı iyi olmalıdır.

Aşağıdaki metin, düz bir çatıyı onarırken karşılaşılan sorunlar ve onarımla ilgili maliyetler hakkında bilgi sağlar.

Daha sonra düz çatı restore edilmelidir.

Genel olarak, düz bir çatıyı tamir etmenin birkaç nedeni vardır. Isı yalıtımı özellikle önemli bir rol oynar. Isıtma maliyetleri çok yüksekse, bunun nedeni düz bir çatı olabilir, çünkü eski yalıtım her zaman alakalı değildir. Eski yalıtımı kaldırmadan çatı yalıtımını kurmanın birkaç yolu vardır. Düz bir çatıyı tamir etmenin bir diğer önemli nedeni su sızıntısıdır. Bu özellikle binanın iç kısmının suya zarar vermemesi için önemlidir. Ek olarak, drenaj da geri yüklenebilir.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat; Düz Çatı İzolasyon Tamiri

“Artı çatı” olarak adlandırılan, mevcut çatıya yeni onarımların uygulandığı bir tür düz çatı yalıtımıdır. Eskisinin üzerine çok az dönüşümle veya hiç dönüşüm olmadan yeni bir çatı inşa edilebilir. Ancak eski çatının üst katmanlarının çıkarılması gerekebilir. Ardından, ilk katman olarak, en alt yalıtım katmanı olarak sert bir polistiren köpük levha uygulanır.

Bunun hemen üzerine, yalıtımı nemden korumak için istenilen su yalıtım tabakası döşenebilir. Ek olarak, malzemenin kendisini koruyan başka bir koruyucu malzeme tabakası döşenir. Prensip olarak, bu süreç oldukça karmaşıktır, bu tür bir onarım genellikle eski çatı yalıtımını değiştirmekten daha faydalıdır. Bununla birlikte, pencerelerin, duvarların ve kapıların sıkı olmasına da özen gösterilmelidir.

Çatı Düz Conta Tamiri

Conta her zaman kullanılan malzemeye bağlıdır, ayrıca contanın nasıl tasarlandığına da bağlıdır. Bitüm gibi bazı malzemeler birbirine kaynak yapılması gereken raylara serilir. Plaka şeklinde serilmiş plastik malzemeler de vardır. Malzemeler farklı katmanlarda istiflenirse, yeniden yapılandırma genellikle nispeten kolay olabilir. Üstlerine başka bir katman döşenebileceğinden, bu katmanların kaydırılması zorunludur. Ancak, bu genellikle istisnadır. Aksi takdirde, düz bir çatıyı onarmanın başka yolları da vardır. Örneğin, yenilenen kaynak veya dikişlerin yapıştırılmasının bir sonucu olarak, tek tek elemanların değişimi mümkündür.

Onarımları kendileri yapmak nispeten zordur ve ayrıca her zaman tamamen güvenli değildir. Bu nedenle bilgi eksikliği durumunda bir uzmana danışılmalıdır.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Drenaj Rehabilitasyonu

Düz çatıların en az yüzde iki eğime sahip olması gerekir, ancak yine de hak kazanmak için yüzde beşten fazla eğimli olamaz. Bu, şiddetli yağmur sırasında su çıkışında sorunlara yol açar. Bu nedenle, sızıntı genellikle çatılar için büyük bir sorundur. Bu nedenle proses hasarı diğer çatı elemanlarını hızla tehdit ettiği için her zaman sorunludur.

Düz çatılarda, su ya çatı boyunca bulunan ayrı drenaj kanalları ile tahliye edilir ya da tamamen en düz tarafa akar. Drenaj kanalları etkilenirse, genellikle çatı yapısından geçtikleri ve bu nedenle erişilemez oldukları için bu oldukça sorunludur. Ancak bu borularda bazen eğim yoktur, bu nedenle borulardan su hidrolik olarak çekilir. Bu nedenle, özellikle borular ve hidrolik alanında bu drenaj için birçok tehlike vardır.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat; Düz Çatı Onarım Maliyetleri

Genel olarak, herhangi bir onarım farklıdır. Ancak yine de hangi işlerin daha maliyetli olduğu hakkında bilgi veren kaba sınıflandırmalar yapmak mümkündür. Örneğin, sadece boru hattı hasarıysa, bir drenaj sistemini tamir etmenin maliyeti o kadar yüksek değildir. Öte yandan, yeni bir su yalıtım membranı montajı, çatının boyutuna ve hasara bağlı olarak birkaç bin TL’ye mal olabilir. Müteakip yalıtım, eşit derecede yüksek alanlar için maliyetlerle de ilişkilidir.

Bazı onarımlar aslında bir tamirci tarafından yapıldığından, bir profesyonele danışmak neredeyse her zaman iyi bir fikirdir. Bu sadece onarımların nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda onarımların gerçekten ne kadar pahalı olduğu hakkında da bilgi verir.

Maliyetlerden Nasıl Tasarruf Edilir

Bazı durumlarda, komple bir çatı tadilatı, tekrar eden hasarların düzeltilmesinden daha iyidir. Size çok paraya mal olabilir, ancak gelecekte size çok para kazandıracak ve özellikle zaman ve emekten tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, giderlerin bir kısmı gelir vergisi beyannamesi yoluyla da mahsup edilebilir.

Maliyetlerden Nasıl Tasarruf Edilir?

Bazı durumlarda, komple bir çatı tadilatı, tekrar eden hasarların düzeltilmesinden daha iyidir. Size çok paraya mal olabilir, ancak gelecekte size çok para kazandıracak ve özellikle zaman ve emekten tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, giderlerin bir kısmı gelir vergisi beyannamesi yoluyla da mahsup edilebilir. Bununla birlikte, bu durumda kaptanın saatlik ücretini ayrı olarak tahsil etmesi gerektiği için bu konuda firmamızla anlaşmaya varılmalıdır.

Paranın bir kısmını iade etmenin başka bir yolu, finansman için belirli banknotlardır. Uygun şekilde yalıtılmak üzere tasarlanmıştır. Daha sonra ev yalıtılırken vedalaşırlar. Ayrıca, tadilatlara yardımcı olmak için ilgili krediler de vardır.

Beton Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Teknolojiye tamamen hakim olan kalifiye uzmanlar, tüm işleri yeterince hızlı, ancak aynı zamanda çok sorumlu ve verimli bir şekilde gerçekleştirir. Bu, herhangi bir karmaşıklık düzeyindeki sorunları çözmemize izin veren güvenilir Kanada malzemeleri ve ekipmanlarının kullanılmasıyla kolaylaştırılmıştır.

Beton Çatılar Nerelerde Kullanılır?

Kural olarak, beton çatılar eğimli bir taban veya daha basit bir şekilde düz bir düzlem anlamına gelir. Tipik olarak, beton çatı kaplamanın garaj binaları, endüstriyel binalar, konut binaları (düz çatılar) üzerinde olması gereken bir yeri vardır.

Benzer ahşap yapılara güven duyulmadığında veya teknolojik şartlara uygun olarak hiç sağlanmadığı durumlarda beton çatı tercih edilir. Ancak aynı zamanda çatınız yüksek kaliteli betondan yapılmış olsa bile, uygun su yalıtımı olmadan tam olarak çalışmayacağını da unutmamalısınız.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat; Beton Çatı İçin Su Yalıtım Çeşitleri

Beton çatı kaplama, yüzeyin derinliklerine nüfuz edebilen, herhangi bir mikro çatlak ve mevcut gözenekleri tıkayan su yalıtım malzemelerinin kullanılmasını gerektirir. Bunun nedeni, betonun yüksek düzeyde higroskopikliğe ve nemi emme kabiliyetine sahip olmasıdır.

Beton çatı kaplama aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

  • mekanik strese karşı direnç;
  • hava koşullarının kaprislerinden ve aşırı sıcaklıklardan bağımsızlık;
  • su geçirmez.

Bugün tedarik piyasası, tüketicinin dört olası su geçirmezlik seçeneğinden birini seçmesine izin veriyor:

  • yapışkan yalıtım;
  • kaplama yalıtımı;
  • püskürtme.

Bu durumda, malzemeler şunlar olabilir:

  • haddelenmiş;
  • kaplama – mastikler, vernikler, boyalar;
  • sıvı kauçuk.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat

Beton Çatı İçin En İyi Su Yalıtımı Nedir

Beton çatı için en basit koruma yöntemi, haddelenmiş kaynaklı yalıtım olarak kabul edilir. Bu tür malzemeler, onları geleneksel ruberoidden çok daha güvenilir kılan fiberglas kumaş temelinde üretilir. Rulo yalıtımının su geçirmez olması için, temel malzemeye bitümlü bir tabaka uygulanır ve genellikle kuvars tozu ile kaplanır.

Ancak bir “ama” var. Rulo su yalıtımı her zaman güvenilir değildir, çünkü dikişlerin ve bağlantıların birleşim yerlerinde:

  • duvarlar
  • bacalar;
  • havalandırma boruları vb.
  • yüksek kaliteli sızdırmazlık olabilir. Sonuç olarak, zamanla çatı sızdırabilir.

Kaplama su yalıtımı daha güvenilir bir seçenek olabilir. Bu durumda, rulo veya fırça ile uygulanan özel mastikler kullanılır. Bununla birlikte, bitmiş yalıtımın hizmet ömrü de hiçbir şekilde güvenilir değildir – sadece beş ila altı yıl. Hemen hemen aynı şey boyama malzemeleri için de söylenebilir.

Sıvı Kauçuk İle Beton Çatıların Su Yalıtımı Ve Onarımı

Sıvı kauçuk özel ilgiyi hak ediyor. Sürekli bir tabaka halinde beton yüzeye püskürtülür, bağlantı dikişlerinin varlığını ve zamanla nemin geçmesine izin verme özelliğini tamamen ortadan kaldırır.

Sıvı kauçuğun diğer yalıtım malzemelerinin erişemeyeceği bir dizi başka avantajı vardır:

Sıvı kauçuğun kesinlikle herhangi bir yüzeye uygulanabilmesi sayesinde mükemmel yapışma özellikleri.

  • Elastikiyet, deformasyona karşı direnci garanti eder.
  • Aleve dayanıklı ve çevre dostu.
  • Büyük onarımlara ihtiyaç duymadan dayanıklılık ve pratiklik.
  • Uygulama kolaylığı, finansal ve zaman maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlar.

Çatı Onarım İzolasyon Tadilat; Çatı Su Yalıtımı Tamiri

Su yalıtımı, çatı sisteminin su girişinden korunması için gerekli bir korumadır. Nem, yağmur, kar erimesi ve yoğuşma sırasında çatı katmanlarına girer.

Çatı su yalıtımı, evin verimli çalışmasını sağlar, kaplama döşemenin dayanıklılığını artırır. Ancak zamanla, sızıntıları fark etmeye başlayacaksınız, soğuk görünecek, tüm bunlar su yalıtımının onarılması gerektiğini gösteriyor.

Evde sızıntılar varsa, mümkün olan en kısa sürede tamir etmeye başlamanız gerekir. Kar erimesi ve yağmur sızıntıları artıracak ve hayatı rahatsız ve hatta güvensiz hale getirecektir. Ahşap elemanları yok edecek bir mantar görünecektir.

Su yalıtım tabakasını kendiniz onarmaya çalışmayın, SMY Tasarım firması ile iletişime geçip profesyonel hizmet almanızda fayda var.

Yorum Yapın

Call Now ButtonTeklif Alın