Eskişehir Dış Cephe Mantolama Yapan Firmalar 2023 Fiyatları

Dış Cephe Mantolama; Konut binalarının ısı yalıtımı dışarıdan veya içeriden yapılır. Dış duvarların yalıtımının birçok avantajı vardır. İç yalıtım yapıları, özellikle bir köşe dairenin duvarlarını yalıttığımızda, odaların yaşam alanını azaltır. Bu nedenle binayı dıştan korumaya almak gerekir. SMY Tasarımı arayın…

Dış Duvarların Yalıtımının Avantajları

Mineral Yün İzolasyonu

  • Duvarların dışarıdan ısı yalıtımı, ısıl direnci artırmak için bina kabuğunun kalınlığını artıracaktır.
  • Ancak bu çalışmalar taşıyıcı yapılar üzerindeki yükü artırmayacağından temel üzerindeki baskı artmayacaktır.
  • Binanın cephesine yalıtkan bir yapı yapılması izotermal noktada kaymaya neden olacaktır. Isı yapının içinde birikecektir. Konut binasının ısı kayıpları önemli ölçüde azalacaktır.
  • Yalıtım çalışmasından önce duvarın içinde nem yoğunlaşır. Bunun bina yapısının durumu üzerinde olumsuz bir etkisi oldu. Islak duvarlarda küf ve mantar organizmaları belirdi.
  • Deformasyonlar yalıtım yapısı tarafından devralınacaktır. Bu koşullar altında, bina yapılarının ömrü uzayacaktır.
  • Dış ısı yalıtımının bir diğer avantajı da ses yalıtımıdır. Dış duvarları yalıtmak için kullanılan malzemelerin çoğu ses yalıtım özelliğine sahiptir.

Dış Cephe Mantolama

Dış Yalıtım Seçenekleri

Dış duvarların yalıtımı için tüm yapılar iki tipe ayrılabilir:

Mantolama yalıtım sistemi;

Havalandırma için bir hava boşluğu kullanarak yalıtım.

Temel olarak, apartman cephelerinin yalıtımı için ilk seçenek seçilmiştir.

Mantolama tipin bitmiş ısı yalıtım yapısı, üç katmanın varlığını varsayar:

ısı yalıtımı için malzeme (köpük levhalar, mineral yün);

Takviye Tabakası;

Son dokunuş;

Yapının her katmanı belirli görevleri yerine getirmek için tasarlanmıştır.

Mantolama Yalıtım Sistemi

Duvarların dıştan ısı yalıtımı yapıldığında, ısı yalıtımı çalışması için doğru malzemeleri seçmek için yapının her bir katmanının işlevlerini anlamak gerekir.

Isı yalıtım malzemesi ısı kaybını azaltmak için tasarlanmıştır.

Yalıtım malzemesinin ve dekorun yapışmasını sağlamak için bir takviye tabakası uygulanır. Dekoratif katman, yapıyı yağmur ve kardan koruyarak daha çekici hale getirecektir.

Mantolama yalıtımın avantajları:

  • binanın yalıtımını ısı yalıtım malzemeleri ile planlayarak, daha küçük kalınlıkta duvarlar inşa etmek, böylece yerden ve yapı malzemelerinden tasarruf etmek mümkündür;
  • yapıyı yalıtarak yapının kütlesini arttırmadan ısıl direnci arttırıyoruz, bu nedenle binanın temeli üzerindeki baskı artmıyor;
  • yaşam alanından çıkan nem, yalıtım yapısında yoğuşarak, yalıtım malzemesinin ısıl iletkenlik özelliklerini bozmadan buharlaşır;
  • Yalıtım, Evin Duvarlarını Deformasyondan Koruyarak Tüm Sıcaklık Değişikliklerini Alır.

Duvar Hazırlığı

İlk önce duvarların Mantolama yalıtım için hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Duvar yüzeyi gereksinimleri:

  • cepheye pencere ve kapı kasaları ile yalıtım malzemesi ile temas edecek diğer mimari detaylar monte edilmelidir;
  • dış duvarlar toz, kir, eski sıvalardan arındırılmalı;
  • Yalıtımın yüzeye tam oturması için gerginlik giderilmelidir; girintiler harç veya macunla kapatılır, çıkıntılı parçalar devrilmelidir;
  • Yalıtım levhalarını güneşte veya yağmurlu havalarda üzeri açık bırakmamalıyız.

Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama; Malzeme

Duvarların dışarıdan yalıtılması planlandığında, yalıtım seçimini dikkatlice düşünmelisiniz. Mantolama yalıtım sisteminde lifli yalıtım (mineral yün) veya genleşmiş polistiren levhalar kullanılır.

Mineral yün için hammaddeler bazalt kayalardır. Malzeme eritilir, gerilir, kesilir. Sonuç ince liflerdir. Bazalt lifi, düşük ısı iletkenliği ve ses yalıtım özelliklerine sahiptir. Malzeme rulolar veya levhalar halinde üretilir.

Genişletilmiş polistiren çeşitli ebat ve kalınlıklarda levhalar halinde üretilmektedir. Malzeme uygun fiyatlı ve kurulumu kolaydır. Plakalar duvar yüzeyine yapıştırılır ve ayrıca dübellerle vidalanır. Bu malzemenin dezavantajı yanıcılığıdır.

Bu nedenle yalıtım sistemini kurarken yangın güvenliğini düşünmelisiniz. Şimdi yeni genişletilmiş polistiren markaları var. Yanma sürecini desteklemezler

Genişletilmiş polistiren düşük buhar geçirgenliğine sahiptir. Nem odadan çıkamayacak, yalıtım yapılarında yoğunlaşacaktır. Binada çok fazla nem olacaktır.

Binanın cephesi genleşmiş polistiren levhalarla yalıtılırsa, nem artışını önlemek için ek havalandırma düşünülmelidir. Yalıtımlı odalarda klima veya nem alma cihazları kurulabilir.

Mineral elyaf yüksek buhar geçirgenliğine sahiptir. Ancak malzeme nemden korunmalıdır. Islak olduğunda, lifli yalıtım düşük ısı iletkenliğini kaybeder.

Mantolama Montaj Yöntemi

Strafor levhalar duvara yapıştırıcı ile yapıştırılır. Yapışkan bileşim, tüm düzensizlikleri onunla doldurarak duvara uygulanır. Yalıtım plakası duvara bastırılır. Tutkalın bir kısmı sıkılır, bitişik plakaların altına düşer ve yapının derzlerini güçlendirir. Duvarda bir çıkıntı varsa ve onu yıkmak mümkün değilse, yalıtımın duvara yaslanması için köpük levhanın bir kısmını kazıyarak sıyırabilirsiniz.

Plakalar arasındaki küçük açıklıklar montaj köpüğü ile üflenir. Açıklık büyükse, oraya bir köpük şeridi yapıştırabilirsiniz. Daha güvenilir sabitleme için plakalar ayrıca plastik dübellerle sabitlenir. Sabitleme plakaların köşelerine yerleştirilir.

Plakalar ve dübel başları arasındaki tüm derzler mastik ile kaplanmalıdır. Plakalardan biri dışarı çıkarsa kenarı zımpara kağıdı ile temizlenebilir.

Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama; Dekoratif Süs

Son kaplama için tabanı hazırlamak için yalıtım levhalarına bir takviye tabakası uygulanır. Bunun için bir alkali bileşim ile işlenmiş bir montaj camı ağı kullanılır. Bazen aynı amaç için metal bir ağ kullanılır.

Metal ağ, yalıtım elemanlarının köşelerini ve bağlantılarını güçlendirmek için kullanılır. Metal ağın kornişlerin, pilastrların yanına, pencere açıklıklarının yanına yapıştırılması tercih edilir.

Ağ şu şekilde eklenir:

köpük polistiren plakalara yapışkan bir bileşim uygularız, düzleştiririz;

  • ağı tutkalın içine batırıyoruz, yüzeye bastırıyoruz ve geriyoruz;
  • ağın parçalarını üst üste bindirmek daha iyidir;
  • ağ neredeyse içinde boğulacak şekilde daha fazla yapışkan solüsyon ekleriz;
  • tutkal kuruduğunda yüzey temizlenmeli ve düzleştirilmelidir.

Tasarım dekoratif bir katman uygulamak için hazırdır.

Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama; Dekoratif Katman

Tüm dış duvarların ısı yalıtımı dekoratif bir katman uygulanarak tamamlanır. Bu katman, yalıtım levhalarını yağmurdan ve güneş ışığından korumanızı sağlar. Ek olarak, bitirme tasarımı çekici hale getirecektir.

Çoğu zaman, işin son aşamasında dekoratif sıva (mineral veya polimer bazlı) kullanılır. Alçının üstüne yapı boyanır. Boya hava koşullarına dayanıklı seçilir.

SMY Tasarım ile binanız güvende!

Yorum Yapın

Call Now ButtonTeklif Alın