Boya Badana; Mekanın karmaşıklığı ve çekiciliği, yalnızca pahalı yapı malzemeleri sayesinde oluşturulmaz. Tüketiciler, evlerini veya ofislerini yüceltmek için büyük maliyetler olmadan yüksek kaliteli onarımlar yapma fırsatlarını arıyorlar. Artık giderek daha fazla insan profesyonellere güveniyor ve duvar boyama istisna değil. SMY Tasarım şirketimizin uzmanları hazır:
- Tüm teknolojileri kesinlikle gözlemler;
- Belirlenen standartlara uygun olarak boyama ve diğer işleri yapar;
- Yalnızca en iyi üreticilerin sertifikalı malzemeleriyle çalışır.
Eskişehir ve çevresinde size yardım edebiliriz.. Uygun fiyatlı düşük fiyatlar, ücretsiz ölçümler, ön bütçeleme ve herhangi bir inşaat sorununa profesyonel bir yaklaşımla hizmet pazarındaki rakiplerden ayrılıyoruz. Karlı teklifler oluşturuyoruz, işin her aşamasında uygulama sürecini kontrol ediyoruz. Duvarları, tavanları, boruları ve diğer hizmetleri boyamak için bizimle iletişime geçerseniz, orta fiyat segmentinde sorumlu, verimli ve yüksek kaliteli bir çözümden emin olabilirsiniz.
Görünüşe göre, duvarları boyamaktan daha kolay ne olabilir? Emayeyi, silindiri aldım – ve devam edin. Zorluklar burada başlıyor: boya yeni bir yüzeye tam oturmuyor, soyuluyor veya gerekenden daha kalın çıkıyor; sadece bir rulo ile uygulanan düz bir şerit yerine lekeler oluşur; sıçramalar ve damlalar yerde çoğalır. Sonuç olarak, beklenen zevk yerine, ekstra maliyetler ve onarımları yeni bir şekilde yapma ihtiyacı omuzlarınıza düşüyor. Tesislere ve psikolojik durumunuza zarar vermemek için derhal profesyonellerin hizmetlerini arayın. Özel ekipman ve kanıtlanmış kaplama teknolojilerinin yardımıyla görevlerle hızla başa çıkacaklar.
Boya Badana; Duvarları, tavanları, boruları boyamak bizim için sorun değil. SMY Tasarım çalışanlarının hizmetlerini sipariş etmeden önce, işin maliyetini tahmin etmek ve bir tahmin hazırlamak için ustayı arayabilirsiniz. Talebiniz üzerine kaplama tipini (su bazlı, yağlı, toz boya, emaye vb.) sizin için seçip, boyanacak tüm yüzeyin alanını hesaplayarak gerekli boya miktarını belirleyeceğiz.
Boya Badana İçin Lütfen Arayınız…
Çalışmaya başlamadan önce SMY Tasarım uzmanları, çalışmaya tamamen hazır olduğundan emin olmak için yüzeyi boyama için dikkatlice inceler. Aksi takdirde gerekli işlemler yapılır.
- Duvar yüzeyini ilk kez boyarken , sıvama, duvarların kurutulması, astarlama, macunlama, zımpara filesi veya zımpara ile zımparalama, tozu alma ve tekrar özel bir boya ile astarlama, bu da bitirmenin daha iyi durmasını sağlayacaktır. yüzeyde gerçekleştirilir.
- Daha önce boyanmış bir yüzey boyanırken , soyulan boya çıkarılır, duvar yıkanarak kir ve yağdan arındırılır, tüm düzensizlikler ve çatlaklar macunlanır, macun zımpara ile zımparalanır, tozu alınır ve ana boya tabakası uygulanmadan önce yüzey astarlanır. .
- Daha önce duvar kağıdıyla kaplanmış bir duvarı boyarken. Duvar kağıdı tamamen çıkarılır veya zayıf yapıştırılmış şeritler çıkarılır, duvar kağıdı tutkalı izleri çıkarılır, yüzeydeki kir ve toz temizlenir, alkid astar boya uygulanır, ardından duvar ince daneli macunla tesviye edilir, önceden zımparalanır ve tekrar astarlanır. ana rengi uygulamak.
Çalışmaya başlamadan önce tüm mobilyalar polietilen ile sarılır, zemin yüzeyi istenmeyen su sıçramalarından ve düşmelerden korunur. Duvarları boyadıktan sonra, müşteriye yapılan işin bir gösterimi ve kaplamanın daha fazla çalıştırılması ve bakımı hakkında tavsiyeler gerçekleştirilir.
Tavanın Badanalanması Ve Boyanması
Boya Badana; Tavanın badanalanması ve boyanması; Şu anda, tavanı bitirmek için farklı malzemeler kullanılmaktadır. En yaygın yollardan biri, tavanı su dispersiyonlu boyalarla kaplamak ve ayrıca badana yapmaktır.
Her odada iyi işlenmiş, düz ve beyaz bir tavan gerçek bir dekorasyon olabilir. Su dispersiyonlu boyaları kullanarak sadece dairede güzel bir tavan oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda tavanı ipek veya saten malzeme ile kaplamanın etkisini de elde edebilirsiniz. Bazı boya türleri, gözenekli bir tavan yüzeyi oluşturmanıza izin verir. Ve bu hem güzel hem de kullanışlıdır, çünkü böyle bir tavan nefes alabilir.
Ve ne tür bir malzeme ve tavan bitirme yöntemi seçilirse seçilsin, işin ilk ve çok önemli aşaması, bitirme işi için tavan yüzeyinin hazırlanmasıdır.
Tavanı Boyamak Ve Badanalamak İçin Hazırlık
Boya Badana, İşin hazırlık aşaması için bu tür araçlara ihtiyacınız olacak. Rulo ve bunun için iğne, küvet, yani boya banyosu, su ve fırça gibi. İlk olarak, tavan su ile yıkanmalı ve temizlenmelidir. Bundan sonra, yüzeydeki tüm dikişler onarılır, bir sıva veya macun tabakası ile kaplanır. Yüzeyde yeterince büyük derinlikte çatlaklar bulunursa, bunları gidermek için çimento esaslı macun veya kaymaktaşı ve alçı esaslı harç kullanılmalıdır. Bununla birlikte, en iyi iş kalitesi yine de çimento macunu kullanılarak sağlanmaktadır.
Bu macun kendi başınıza hazırlanabilir. Bunun için tebeşir, alçı, ahşap yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Tutkal su ile seyreltilmelidir. Sıvı kıvamda bir macun gerekliyse, 1 litre suya 30 ila 50 g marangoz tutkalı alınmalıdır. Tüm bileşenler ağırlıkça aşağıdaki oranlarda karıştırılır: 1 kısım alçı, 2 kısım tebeşir, 2 kısım yapıştırıcı.
Böyle bir bileşim ile yüzey işleminden sonra, yüzeyi düzleştirmek için astarlanır ve macunla bitirilir. Bu durumda, macun tabakası iki milimetreden fazla olmamalıdır ve gerekirse daha kalın bir tabaka uygulayın, bu, önceki tabakaların kurumasını bekleyerek birkaç aşamada yapılmalıdır.
Derin çatlaklar, özel bir tamir harcı ile sızdırmazlığın yanı sıra, orak veya fiberglas ağ ile ek olarak yapıştırılmalıdır. Bu amaçla bir bandaj da kullanabilirsiniz. Ayrıca tavandaki beton plakaların derzlerinin kapatılması ve yapıştırılması tavsiye edilir.
Tavanın su bazlı boya ile bitirilmesi planlanıyorsa, tamamen macunla işleyemezsiniz. Yüzeyin sadece kusurlu alanlarını işlemek yeterlidir. Bu durumda, macunla kaplanmış ve onunla işlem görmemiş alanlarda boyanın dokusu biraz farklı olacaktır. Daha önce emaye boya ile boyanmış bir yüzey su bazlı boya ile bitirilirken yüzeyin tamamen macunla kaplanması da gerekecektir. Macun böyle bir yüzeye uygulandıktan sonra malzemenin kurumasını beklemeli ve her şeyi ince taneli zımpara kağıdı ile işlemeli ve ardından kaplamayı uygulamalısınız.
Macunlama ve temizleme işleminden sonra yüzey, astar, boya ve macundan oluşan bir astar bileşimi ile işlenebilir. Yüzey kusurlarının zamanında tespiti ve giderilmesi için astar tabakası gereklidir.
Bitirmek için hazırlanması gereken tavan oldukça iyi durumdaysa ve özel onarım gerektirmiyorsa, farklı şekilde hazırlanır. İlk olarak yüzey ılık su ile yıkanır ve ardından üzerine bir astar uygulanır. Tavan kurur kurmaz boyamaya veya badana yıkamaya başlayabilirsiniz.
Tavan Badana
Badana işleminden hemen önce tavan yüzeyi tekrar astarlanır ve daha sonra kireç veya kireç badana uygulanır. Badana çeşidini seçerken daha önce hangi badana kullanıldığını hatırlamak ve sadece aynı tip badanayı uygulamak önemlidir.
Tebeşir badana basitçe ahşap tutkalı, tebeşir ve sudan yapılır. Üç kilo elenmiş tebeşir ve 30 gr marangoz tutkalı almalısınız. Bu bileşenler, sıcaklığı 40-50 derece arasında olması gereken beş litre su ile karıştırılır.
Tebeşir badana ve diğer bileşimleri hazırlayabilirsiniz: 17 gr mavi, 2.3 kilogram tebeşir, 60 gr çamaşır sabunu, 3 veya 4 litre ılık suda seyreltilmiş 90 gr tutkal. Tarif edilen sayıda bileşenden bir çözüm hazırladıktan sonra, yüzeyi 12 metrekareye kadar badanalayabilirsiniz.
Kireç badana bu şekilde hazırlanır. İki veya üç kilogram sönmüş kireç suda seyreltilir. Biraz su eklenir. Bundan sonra, kirecin içine 50-100 gr tuz, yaklaşık 200 gr potasyum şap ve önceden suya batırılmış boyalar (400 ila 500 gr arası) ilave edilir. Daha sonra her şey iyice karıştırılır ve suyla seyreltilir, yavaş yavaş eklenir ve bileşimin hacmi on litreye çıkarılır.
Tavanı kireç badana ile tedavi ederken, bileşimi nemli bir yüzeye uygulamak gerekir. İş için pnömatik püskürtücüler veya sıradan badana fırçaları kullanılır. Ayrıca özel bir ağızlığa sahip bir kavanoz badana kullanabilirsiniz.
Boya Badana; Tavan İçin Boya Seçimi
Tavanı boyamadan önce boya tipine karar vermelisiniz. Çoğu zaman, tavanı bitirmek için su bazlı boyalar kullanılır. Her biri belirli özelliklere sahip birkaç tür olabilir. Bunlar lateks boyalar, akrilik, silikon veya silikat boyalar olabilir.
Akrilik lateks boyalar yüzeye iki kat olarak uygulanmakta ve aynı zamanda kaliteli ve elastik bir kaplama elde edilmektedir. Bu boya, genişliği bir milimetreyi geçmeyen çatlakları iyi gizler. Bu boya, leke tutmaz, yüksek kaliteli tavanlar gerektiğinde ideal seçimdir.
Bununla birlikte, temelin zayıf su yalıtımına sahip bir odada tavanın bitirilmesi gerekiyorsa, tavan kaplamasına oldukça yüksek buhar geçirgenliği gereksinimleri uygulanır. Akrilik lateks boya, silikon veya silikat boyaların aksine bunun için çalışmayacaktır
Silikat boyası en çok mineral yüzeyleri bitirmek için kullanılır – daha önce silikat boya veya çimento boyası ile boyanmış mineral bileşimi ile sıvanmıştır. Bu tip boyayı tavana uygulamadan önce, silikat tipi bir astar ile ön işleme tabi tutulması tavsiye edilir. Silikat boya, akrilikten farklı olarak daha az elastiktir. Tavanı silikat boya ile boyamak, küçük çatlakları gizlemeyeceğinden, tabanın daha dikkatli işlenmesini gerektirir. Avantajı, yukarıda belirtildiği gibi, yüksek buhar geçirgenliğidir. Boyanın bu özelliği onu eski yapılarda veya duvarları yükselen yeraltı suyundan yeterince korunmamış binalarda çalışmak için mükemmel bir malzeme yapar.
Silikat boyaların bir diğer olumlu özelliği de çeşitli mikroorganizmaların gelişimini desteklememeleridir. Bu, özel antiseptik bileşiklerle boyamadan önce ek yüzey işlemi olmadan kullanılmalarına izin verir. Ayrıca, silikat boyalar, yüksek neme sahip odalarda tavanları ve duvarları boyamak için mükemmel bir kaplama malzemesidir.
Silikon boyalar uzmanlar tarafından silikat ve akrilik boyaların olumlu özelliklerini birleştiren bir malzeme olarak değerlendirilir. Dolayısıyla silikon boyaların buhar geçirgenlik seviyesi, neredeyse silikat boyaların buhar geçirgenlik seviyesi kadar yüksektir. Aradaki fark, silikon boyaların su geçirmez bir film oluşturmasıdır. Bu film, alt tabaka üzerinde yüzey gerilimlerine neden olmaz. Silikon boyanın bu özelliği, onu sıvalı yüzeyleri bitirmek için mükemmel bir malzeme türü yapar. Yüksek sıcaklıklarda boyayı oluşturan silikon reçineler yumuşamaz.
Bu boyayı herhangi bir mineral yüzeyin tedavisi için kullanabilirsiniz. Ayrıca, hem silikat hem de akrilik olmak üzere diğer boyalarla aynı anda kullanılabilir.
Boyanın önemli bir avantajı esnekliğidir. Bu özellik, genişliği iki milimetreye ulaşan tavan yüzeyindeki çatlakları gizlemenizi sağlar. Akrilik boyalar da aynı özelliğe sahiptir.
Silikat boyalarla silikonların bir ortak avantajı daha vardır: taban yüzeyinin antiseptik bileşiklerle ek olarak işlenmesini gerektirmezler.
Silikon boyalarla çalışmak kolay ve güvenlidir. Özel bir önlem gerekli değildir. Bu boyalar agresif değildir, mükemmel performans özelliklerine ve dekoratif özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, silikon boyaların, bazı durumlarda oldukça önemli olabilen bir dezavantajı vardır – malzemenin yüksek maliyeti.
Diğer bir yaygın tavan boyası türü, su dispersiyonlu boyadır. Birkaç çeşit olabilir – parlak, yarı mat veya mat. Bu boyalara su bazlı boyalar da denir.
Boya Badana; Tavanı Su Dispersiyonlu Boya İle Boyamak
Hangi tip boya kullanıldığına bağlı olarak farklı yüzeyler elde edilebilir. Mat su dispersiyonlu boyalar kullanılıyorsa, tavan yüzeyindeki küçük kusurlar fark edilmeyecektir. Tersine, parlak boyalar kullanıldığında yüzey kusurları fark edilir.
Yüzey bu tür boyalarla boyanmadan önce yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanmalıdır. Ayrıca iş için gerekli araçları satın almanız gerekir. Bunun için en iyi araç bir rulodur. Silindirler farklı tiplerdedir. Yığın uzunluğunda farklılık gösterebilirler – uzun, kısa ve orta yığınlı aletler. Uzun tüylü silindirler daha uygundur çünkü bir kerede çok miktarda boyayı emerler ve aleti sürekli olarak boya ile bir küvete daldırmak zorunda kalmazsınız.
Çalışmaya başlamadan önce boya bir kavanozda iyice karıştırılmalı ve gerekirse su ile seyreltilmelidir. Kural olarak, etikette veya boya kullanım talimatlarında üretici, boyanın inceltilmesi gerekip gerekmediğini belirtir. Daha sonra gerekli miktarda boya bir küvete dökülür ve tavanı boyamaya başlayabilirsiniz.
Çalışmaya bir pencereden veya bir köşeden başlamanız, yavaş yavaş odanın ortasına doğru hareket etmeniz önerilir. İlk olarak, tavan, odanın duvarlarına bitişik olduğu yerlerde çevre boyunca boyanır. Bu yerlerin iyi boyanması gerekiyor. Bundan sonra, aletin hafif hareketleriyle tavanın yüzeyini uzunlamasına ve sonra çapraz olarak boyamak gerekir. Böylece boya tavana eşit bir tabaka halinde düşer ve tüm alanlar iyi boyanır, tavanda leke veya boyanmamış nokta yoktur.
Çalışma sırasında silindire eşit şekilde basılmalı ve yavaşça hareket ettirilmelidir. Yüzeyin belirli bir alanını boyadıktan sonra, işin kalitesini kontrol etmeniz önerilir. Bunu yapmak için kenara çekilip yüzeyi inceleyebilirsiniz, boyanmamış alanlar olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Böyle alanlar varsa, ilk kat boyanın kurumasını beklemeden hemen yeniden boyamalısınız.
Bir sonraki kat boya ancak ilk kat kuruduktan sonra uygulanabilir. Kural olarak, etiket, gözlemlenmesi önerilen boyanın kuruma süresini gösterir. İkinci kat boya, tavan yüzeyine pencereden değil, karşı taraftan yani pencereye uygulanır. Böylece tüm yüzey kaliteli ve düzgün bir şekilde boyanacak ve üzerinde boyasız alan kalmayacaktır.
Tavanı boyamanın kalitesi bir dereceye kadar çalışma aletinde boyanın nasıl toplandığına da bağlıdır. Uzmanlar, zeminin kirlenmesini ve ayrıca tavanda leke oluşumunu önlemek için ruloyu boyada fazla ıslatmamanızı tavsiye ediyor. Aniden tavanda bir leke oluşmuşsa, derhal giderilmelidir. Bunu yapmak için, fazla boyayı yarı kuru bir rulo ile çıkarabilir ve ardından lekenin oluştuğu yeri gölgeleyebilirsiniz.
Tavanı boyamak ve badanalamak için basit kuralları uygulayarak, tüm odayı süsleyecek güzel ve kaliteli bir kaplama elde etmek zor gelebilir. Bu nedenle lütfen bizi arayınız.