Eskişehir İzolasyon İşleri Yapan Firmalar, Ustası 2023 Fiyatları

İzolasyon; Evdeki sıcaklık ve rahatlık için, tüm unsurlarının minimum ısı kaybına sahip olması gerekir. Evin ek ısı yalıtımı, yapıların kütlesinde aşırı bir artış olmadan odadaki gerekli sıcaklık koşullarını sağlayacaktır. SMY Tasarım’ı bu konuda arayabilirsiniz.

Dış Ve İç Yalıtım, Hangisi Daha İyi?

Evin ısınması iki şekilde yapılabilir: içeriden ve dışarıdan. Uygulama, yalıtım katmanının yapısı ve verimlilik açısından temelde birbirlerinden farklıdırlar.

Çoğu durumda, duvarların dışından iş yapmak tercih edilir:

  • daha az yalıtım kalınlığı gereklidir;
  • duvar içinde yoğuşma riski en aza indirilir;
  • iç alan kirlenmez.
  • Evin ısı yalıtımı olur.

İzolasyon

İzolasyon İlkeleri

Yüksek kaliteli ısı yalıtımı şu gereksinimleri karşılamalıdır:

  • yalıtım malzemesi tabakası, çatlaklar ve boşluklar olmadan sürekli olmalıdır;
  • kurulum sırasında “soğuk köprüler” oluşumundan kaçınılmalıdır;
  • yalıtım (özellikle mineral yün) nemden korunmalıdır;
  • buhar ve su yalıtım malzemelerinin derzleri yapışkan bant ile yapıştırılır.

Malzemeler Hakkında Genel Bilgiler

Artık ısı yalıtımı için gerekli hemen hemen her türlü malzemeyi kolayca satın alabilirsiniz. Çoğu zaman, geniş bir seçim bazı sorunlar bile yaratır. Ticari markaların tanımına derinlemesine girmeden, kullanılan tüm malzemeleri şartlı olarak ısıtıcılar ve buhar bariyeri olarak bölebiliriz.

Lifli Yalıtım

Lifli yalıtım sınıfının en ünlü temsilcisi mineral (bazalt) yündür. Sıkıştırılmış elyaf levhalar şeklinde üretilir. Yoğunluğa bağlı olarak, kapsam değişecektir:

  • hafif levhalar (20 – 70 kg / m³) – iç bölmeler, eğimli çatılar, yüksüz yatay yüzeyler;
  • yarı sert levhalar (100 – 130 kg/m³) – tavanlar, zeminler, sandviç paneller;
  • sert levhalar (170 – 200 kg / m³) – dış duvarlar, cepheler, sömürülen çatılar.

Bu sınıfın bir özelliği, yalıtım özelliklerinin malzemenin nem içeriğine bağlı olmasıdır. Hafif bir ıslanma ile bile, yalıtımın ısı tasarrufu özellikleri keskin bir şekilde azalır. Ağırlıkça %2’lik bir nem seti, ısı yalıtım özelliklerini yarı yarıya azaltır.

İzolasyon; Köpük Yalıtımı

Köpüklü izolasyon köpüğü ve EPS nemden korkmaz ve daha ağır koşullarda kullanılabilir. Sadece duvarları, çatıları ve yatay tavanları değil, aynı zamanda binanın temel ve bodrum katının kör alanını da yalıtmak için kullanılırlar.

Hem polistirenin hem de XPS’nin önceki sınıfın malzemelerinin aksine farklı derecelerde yanıcılık (G1-G4) olduğu unutulmamalıdır. İş için malzeme seçerken, düşük yanıcı kaliteler (G1) tercih edilmelidir.

Toplu Malzemeler

Yalıtım için dökme malzemeler kullanılabilir. Duvarın içindeki boşlukta uykuya dalarlar ve sıkıştırılırlar. En yaygın vermikülit, perlit, köpük camdır.

Toplu yalıtım yanıcı değildir, ancak çoğu malzeme (köpük cam hariç) nemden korkar. Tüm değerlerine rağmen, bu, geniş dağılımı engelleyen oldukça önemli bir faktördür.

İzolasyon; Buhar Bariyeri

Lifli yalıtımın ıslanmasını önlemek için buhar bariyeri malzemeleri kullanılır. Koruyucu işlevleri yerine getiren çok çeşitli membran ve film markaları vardır.

Ancak, özel malzemelerle birlikte oldukça basit seçenekler var. Yalıtımı nemden koruma sorununa en bütçe çözümlerinden biri yoğun bir polietilen filmdir.

Dış Mekan Çalışmalarını Gerçekleştirme Teknikleri

Hangi ısı yalıtımı yönteminin seçildiğine ve hangi malzemelerin kullanılması gerektiğine bağlı olarak, çalışma sırası değişecektir. Ne tür bir sonlandırma sağlandığı önemli bir rol oynayacaktır:

  • havalandırmalı cephe;
  • cephe sıvası (“ıslak” cephe);
  • dekoratif astar;
  • iç yalıtım.

İzolasyon; Havalandırmalı Cephe Teknolojisi

Havalandırmalı cephe teknolojisini kullanırken, dış deri ile yalıtım tabakası arasında küçük bir boşluk kalır. Hava, içinden serbestçe geçerek ısı yalıtımının yüzeyinden fazla nemi giderir.

Isıtıcı olarak 40 – 60 kg/m³ yoğunlukta mineral yün kullanılmaktadır. Yün kullanımı, su buharını ısı yalıtımı hacminden havalandırma boşluğuna çıkaran bir buhar bariyeri membranının zorunlu kullanımını sağlar.

Isı yalıtım tabakasının yapısı aşağıdaki gibidir:

  • ev duvarı;
  • mineral yün tabakası;
  • buhar bariyeri membranı;
  • havalandırma boşluğu;
  • dış dekoratif kaplama (dış cephe kaplaması, paneller, astar).

Evin duvarlarını yalıtırken, düzensiz duvarların ve ısı yalıtım levhalarının oluşturduğu boşluklar mineral yün ile doldurulmalıdır.

Sıva Altı İzolasyon

Islak cephe teknolojisi, bir yalıtım tabakasının sıvanmasını içerir. Burada mineral yün (yoğunluk 130 – 150 kg / m³), ​​​​köpük plastik (20 – 30 kg / m³) veya XPS (30 – 40 kg / m³) kullanılabilir.

Tutkal ve plastik dübeller yardımıyla duvar yüzeyinde – “mantar” levhalar veya ısı yalıtım levhaları sabitlenir. Takviye ağı sabittir. Son aşama, koruyucu ve dekoratif cephe sıva tabakasıdır.

İş yaparken, mineral yün veya köpük arasında kurulum farkı yoktur. Cephe sıvası, pamuk yünü atmosferik yağışın etkilerinden güvenilir bir şekilde korur.

Evin yüzeyi, bu teknoloji kullanılarak yalıtılmadan önce önceden tesviye edilmelidir. Bunu yapmak için, duvarlar arasındaki düzensizlikler yalıtımla doldurulur ve OSB levhaları veya neme dayanıklı kontrplak ile dikilir.

Dekoratif Kaplama İçin Yalıtım Montajı

Yöntemin özü, duvarın yüzeyine bir ısıtıcının montajında ​​ve dekoratif kaplama tuğlalarından ek bir dış duvarın yapımında yatmaktadır. Vazgeçilmez bir koşul, binanın bodrum katının yeterli genişliğidir. Gerekirse genişletilmesi için çalışmalar yapılır.

Isı yalıtım katmanı mineral yün, polistiren köpük ve XPS’den yapılabilir. Malzemeler için yoğunluk değerleri sırasıyla 40 – 60, 20 – 30 ve 30 – 40 kg/m³’tür.

Böyle bir şemada mineral yünü korumak için bir buhar bariyeri kullanılması isteğe bağlıdır. Sokaktan gelen dış nem içeriye girmez – bir astar tabakası vermez. İç kısım havalandırma boşluğuna çıkarılır. XPS ve köpük plastik kullanıldığında, kaplama ısı yalıtım katmanına yakın yapılabilir.

İzolasyon

Dolgu Malzemelerinin Kullanımı

Hem tuğla duvarlar hem de ahşap veya kütüklerden yapılmış duvarlar için yalıtım için dökme malzemeler kullanılır. İki olası iş akışı vardır:

  • ek bir dekoratif tuğla duvarının inşası ve ortaya çıkan boşluğun doldurulması;
  • yapımı sırasında tuğla duvarın iç boşluklarını doldurmak – sıcak “iyi” duvarcılık.

İç Yalıtım

İç ısı yalıtımı üzerindeki çalışmaların performansı belirli bir yaklaşım gerektirir. Yanlış monte edilmiş yalıtım, en iyi ihtimalle odaya konfor katmaz. Ciddi hatalar yapılırsa, duvarların ıslanmasına katkıda bulunan ve mantar ve küf oluşumunu destekleyen koşullar yaratılabilir.

İzolasyon; Isıtma Matı

En güvenilir yol, duvarın iç yüzeyine elektrikli yerden ısıtma matı sabitlemektir. Böylece yüzey ısıtılır ve üzerinde çiy noktası oluşmaz. Duvar her zaman kuru kalır.

Ardından, gerekli kalınlıkta bir yalıtım tabakası monte edilir ve ince bir son işlem yapılır. Gerekirse, odanın yanından ısı yalıtım tabakasının yüzeyi bir buhar bariyeri ile kaplanır.

Bu yöntemin dezavantajı, artan elektrik maliyetidir. Kritik ortam sıcaklıklarına ulaşıldığında ısıtma matını açan programlanabilir bir kontrolör kurarak elektrik tüketimini biraz azaltabilirsiniz.

İç Duvar

Daha ucuz, ancak etkili olmayan bir yöntem, iç duvar oluşturmaktır. Ana duvardan biraz uzakta, tuğla veya duvar bloklarından ek bir bölme yapılır. Ortaya çıkan boşluğa bir ısıtıcı monte edilir.

Bir ön koşul, dış duvar ile yalıtım arasında küçük bir hava boşluğunun bulunmasıdır. Bu boşluğun sıkılığı, bu tasarımın zayıf bir noktasıdır. Ne kadar yüksekse, tüm plan o kadar verimli çalışacaktır. Uygulamada, gerekli sıkılık derecesini uzun süre sağlamak ve daha sık olarak daha geleneksel şemaların uygulanmasına başvurmak çok zordur.

Hemen bizi arayınız, kışın sıcak yazın serin kalarak, doğalgazı daha az kullanınız; ayrıca klimadan kaynaklı elektrik maliyetlerini de düşürünüz.

Yorum Yapın

Call Now ButtonTeklif Alın